Dzień jabłka
W czasie zajęć praktycznych uczniowie klasy IIc technikum hotelarskiego wraz z nauczycielką Panią Anną Miką przygotowali niespodziankę dla wszystkich nauczycieli, uczniów i pracowników szkoły w postaci "Dnia jabłka". W trakcie dużej przerwy galowo ubrani i udekorowani zielonymi kotylionami w kształcie jabłka przyszli hotelarze częstowali całą społeczność szkolną jabłkami i chipsami jabłkowymi. Wszyscy bardzo chętnie sięgali po zdrowe jedzenie, a niektórzy powracali kilkakrotnie - tak zasmakowały im owoce. Akcja organizowana była w ramach szwajcarsko-polskiego projektu KIK34 zadanie: "Edukacja i wdrażanie zasad prawidłowego żywienia i aktywności fizycznej w przedszkolach, szkołach: podstawowych, gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych oraz ocena wpływu tej edukacji na sposób odżywiania i poziom aktywności fizycznej i wiedzy dzieci i młodzieży", do którego nasza szkoła przystąpiła wraz z rozpoczęciem roku szkolnego.
Już wkrótce kolejna niespodzianka w postaci "Dnia...........".
Zapraszamy na fanpage projektu edukacyjnego "Zachowaj równowagę": https://www.facebook.com/ZachowajRownowage.
|